• Od ledna našich padesát lidí makalo na všem relevantním, co se lze o kandidátech dozvědět. Jsou mezi nimi lidé s velkými doktoráty i desítky studentů, kteří pracovali zadarmo, protože si nemyslí, že stačí na politiku jen nadávat.

 

 

 

 

 

  • Ve třinácti odborných podkladech (takzvaných background paperech) jsme se věnovali těm nejzásadnějším oblastem evropské politiky a porovnávali jsme, co které strany na české i evropské scéně v dané oblasti prosazují.

 

 

  • Podíleli jsme se i na přípravě takzvané volební kalkulačky, na níž si lidé mohou jednoduše a rychle otestovat, která strana je jim svými idejemi nejbližší.

 

 

 

 

  • Komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček tak konstatoval: “Doporučil bych našim posluchačům, aby se podívali na web sdružení pana Hokovského (Evropských hodnot), kde najdou mnoho podrobných údajů (o práci českých europoslanců)… jsou to skutečně hromady údajů a čísel, je to mimořádně zajímavé.”

 

 

 

  • Časopis Respekt napsal o našem hodnocení europoslanců: “Měření aktivit poslanců je podnik složitý a skrývá jistá rizika. Přesto se o to v případě českých europoslanců pokusil tuzemský think-tank Evropské hodnoty. (…) I když se ale na zveřejněná data podíváme opatrnou optikou, pořád představují výjimečnou zprávu, která je mimo jiné cenná tím, že statistiky dává do celkových parlamentních souvislostí.”

 

 

  • Komentátor Alexandr Mitrofanov v Právu napsal, že think-tank Evropské hodnoty je “opak většinového voličstva, léta se snaží vyvolat zájem o Evropský parlament a fakty dokázat, že nejen existuje, ale je také důležitý pro život oné většiny. Jenže tito nadšenci narážejí na zápečnictví na ještě vyšší úrovni, tedy u českých europoslanců.”

 

 

Pokud i přes všechny výše uvedené informace neplánujete věnovat pár minut rozhodnutí o dalším směřování evropského kontinentu, máme tu krutou pravdu. Kdo nevolí, nechává ostatní, aby zvolili za něj.

Think-tank Evropské hodnoty je nevládní instituce, která prosazuje zvyšování politické kultury v České republice i na evropské úrovni.

 

P. S. Chcete být sučástí našeho týmu? Právě spouštíme výběrová řízení na nové kolegy.